Rik’s rode pastasaus
Iedereen heeft volgens mij wel zijn eigen recept voor een goede basis pastasaus en dit is dan die van mij. Goed voor een grote pan met saus, zodat je er lekker vaak van kan genieten. Het is namelijk perfect in te vriezen.
Recept: Rik’s rode pasta saus
Ingrediƫnten
- grote ui
- 3 teentjes knoflook
- chilipeper
- 500 gram gehakt
- el paprikapoeder
- el basilicum
- el tijm
- el rozemarijn
- 2 blikjes tomatenpuree
- grote wortel
- 2 paprika’s
- prei
- 2 blikjes tomatenblokjes
- half glas rode wijn
- rundvlees bouillon
Bereidingswijze
Fruit in een grote pan met dikke bodem het uitje totdat deze glazig is in een beetje olijfolie. Voeg vervolgens de geperste knoflook en een fijngesneden chilipeper toe.
Zet vervolgens het gas middelhoog en rul de gehakt mee. Voeg ondertussen de paprika, basilicum, tijm en rozemarijn toe. Als je deze kruiden vers hebt, gebruik dat dan zeker! Als de gehakt bruin is, voeg je de blikjes tomatenpuree toe. Bak dit nog even kort mee.
Maak de wortel schoon, snijdt in vieren en vervolgens in kleine stukken. Snijdt de paprika in stukjes en de prei in ringetjes. Voeg dit toe aan het gehakt en bak kort mee. Als alles lekker door elkaar is geroerd kan je de tomatenblokjes toevoegen en een flinke slok rode wijn. Voeg vervolgens de rundvlees bouillon toe en laat op zacht vuur onder af en toe roeren staan voor een uur. Doe er indien nodig wat water bij als het te veel inkookt.
Serveer met je favoriete gekookte pasta en strooi er dan nog een lekker geraspt kaasje overheen. Schenk meteen ook een goed glas rode wijn voor iedereen in. Want tja… die is nu toch al open!
Variatietip: Je kan ook altijd wat olijvenĀ toevoegen aan de saus, smaakt heerlijk! Of voeg een bakje champignons toe en laat 5 minuutjes mee sudderen!