Hkatenkwan (Ghanese kipstoof)

Een lekker gerecht dat ik een keer ontdekt heb na het overhebben van pinda’s en tomaten en een ongelofelijke trek in een stoofschotel. Ik heb in navolging van mijn moeder ook een pertroleumstelletje aangeschaft en mocht je deze ook hebben dan kan je de stoof zo lang laten staan als je wilt. Ik ben altijd van mening dat hoe langer het zachtjes pruttelt des te beter de smaak wordt.
Recept: Ghanese kipstoof (Hkatenkwan)
Ingrediƫnten
- 1 kilo kip met bot
- 5 cm geraspte gember
- 2 uien
- 2 blikjes tomatenpuree
- 2 blikken hele tomaten
- 2 chili pepers
- 3 eetl. pindakaas
- 2 blokjes kippenbouillon
- 1 tl. cayenne peper
- 1 tl. chilipoeder
- 1 aubergine
- handjeĀ pinda’s
Bereidingswijze
Bak de kip aan beide kanten aan tot deze goudbruin is. Haal de kip uit de pan en voeg tomatenpuree, geraspte gember, fijngesneden pepers en gesnipperd ui toe en laat even zachtjes bakken.
Voeg de tomaten, pindakaas en halve liter kippenbouillon toe en doe de kip weer terug in de pan. Ā Laat het gerecht stoven voor ongeveer 2 uur. Optioneel kan je nu de botten uit de stoof halen.
Voeg als laatste de aubergine, cayenne peper, chilipoeder en zout naar smaak toe. Laat nog een kwartier door pruttelen. Besprenkel met pinda’s en serveer met rijst.





