Gents Stoofvlees

Geschreven op: 4 november, 2008 door
Gents stoofvlees

Een van mijn favoriete recepten als ik aan de Belgische keuken denk is Gents stoofvlees. Wij maken het dan ook best vaak en is eigenlijk niet eens zo veel werk. Je moet vooral wat geduld hebben. Heerlijk mals vlees met een goede saus is dan ook wat je uiteindelijk krijgt!

Recept: Gents Stoofvlees

Ingrediënten

  • 1 kilo riblappen
  • Zout en peper
  • 50 gr boter
  • 2 eetl zonnebloem olie
  • 3 eetl bloem
  • 3 grote uien (gesnipperd)
  • 2 flesjes donkerbier
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 1 eetl bruine suiker
  • 1 eetl azijn
  • 1 eetl mosterd
  • 2 volk boterhammen (zonder korstjes)

Bereidingswijze

Snijd het vlees in flinke dobbelstenen, en smeer in met mosterd. Bestrooi met bloem en hussel goed doorelkaar. Verhit de boter en de olie en bak het vlees in gedeeltes lichtbruin. Voeg de uien toe en bak deze mee. Verwarm het bier en schenk bij het vlees. Voeg kruidnagels, laurierblaadjes, suiker en azijn toe en stoof met deksel zachtjes 1,5 uur. Smeer de boterhammen met mosterd en snijd ze in kleine blokjes.Schep ze door het vlees en stoof nog zachtjes 1 uur. Verwijder de laurierblaadjes en de kruidnagel en dien het vlees op met Vlaamse frieten.

Serveer er eventueel nog een salade bij.

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Gents stoofvlees
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Waardering:
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)
Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

1 reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.