Draadjesvlees
Recept voor ouderwets lekker rundvlees zoals grootmoeder het maakte. Met dit lekkere winterse gerecht maak je ieder vleesliefhebber blij.
Recept: Draadjesvlees
Ingrediënten
- riblappen (niet te mager)
- 1 ui (grof gesneden)
- 1 el rode wijnazijn
- 1 el tomaten ketchup
- 2 bouillon blokjes
- boter
- 2 laurier blaadjes
- 2 kruidnagels
Bereidingswijze
Begin met het verhitten van de boter (ongeveer 10 gr voor elke 100 gr vlees) in de stoofpan. Als het schuim is weggetrokken, dan weet je dat de boter heet genoeg is. In vijf minuten bakt u het aan beide kanten bruin. Doe nu ook het uitje in de pan en bak samen met de ketchup even mee.
Giet vervolgens met kleine scheutjes warm water bij het vlees totdat het vlees goed onder staat. Hierna nog de azijn toevoegen. Verkruimel de bouillon blokjes erboven en steek de kruidnagel in de laurierbladen en doe bij het vlees.
Breng dit alles even tegen de kook aan, waarna u het vuur tempert. Op een zacht vuur, met het deksel op de pan laat u het vlees zo’n 2 tot 3 uur pruttelen. U heeft hier nauwelijks omkijken naar. Controleer wel of het vlees “onder staat”. Als dit niet het geval is kan je nog wat vocht toevoegen. Na een paar uur is het vlees heerlijk zacht geworden en klaar om op te dienen.