Antieke Haché
Hachee is zo’n heerlijk winter gerecht dat perfect gemaakt kan worden op een fijne rustige zondag. Het is namelijk het lekkerste als het een flinke tijd op het gas kan staan! Deze hachee doet het huis vol staan met een lekkere geur en hij smaakt naar nostalgie. Serveer met een beetje rode kool en gekookte aardappels of rijst.
Recept: Authentieke rundvlees hachee
Ingrediënten
- 800 gr rundvlees
- 2 kilo grote uien
- 2 bouillon blokjes
- 2 laurierblaadjes
- 2 kruidnagels
- snufje foelie
- scheutje azijn
- 1 el bruine bast. suiker
- maizena
- peper en zout
Bereidingswijze
Snij het vlees in kleine blokjes en bak het in de boter bruin. Strooi er wat peper en zout over. (Als je wil zorgen dat al je vlees goed bruin wordt kan je het het beste in 2 á 3 keer bakken. Dus even in de deksel van de pan en de volgende lading goudbruin bakken!)
Maak de uien schoon en snij ze in grove stukken, bak ze met vlees mee. Doe er de bruine suiker bij en roer goed om. Blus hierna af met warm water en een scheutje azijn. Als je geen warm water gebruikt kan het zijn dat je vlees taai wordt.
Zorg dat het net onder water staat, doe dan bouillonblokjes erbij en steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg ze erbij toe. Strooi er een klein beetje foelie over en laat het geheel met dichte deksel ongeveer drie uur op zacht vuur stoven.
Vis daarna de laurierblaadjes eruit en maak het geheel aan met maizena tot het gewenste dikte heeft.
5 reacties
Dit ga ik vanavond koken in het hostel. Ben benieuwd of ik het net zo lekker kan krijgen als thuis.
Lijkt mij een erggggg lekker recept en ga ik zeker proberen!!
Ha Michel,
Kan je 1 ding zeggen; het is ook lekker!!
Groetjes Jolanda.
Ik heb hem gemaakt de’Antieke Haché’erggggg lekker en zeker voor herhaling vatbaar,bedankt voor het advies Jolanda,je hebt gelijk het is dus smikkelen en smullen groetjes allemaal Michel,Comomeer,Gravedona,Italia
Ik heb een beetje bloem gebruikt na het bakken van de uitjes en afgeblust met een flesje bruin bier. Nog eventjes wachten, maar heb er nu al trek in!