Thaise Kip

Geschreven op: 29 november, 2007 door

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetl tomaten puree
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 eetl bruine suiker
  • 2 eetl azijn
  • 1 eetl sojasaus
  • chilisaus
  • Citroensap
  • 2 ons taugé
  • 1 ons cashewnoten
  • maizena.
  • 1 eetl vissaus
  • Kruiden van alles een halve theel, djahe, laos, sereh, uienpoeder, ketoembar en vijfkruidenpoeder.

Bereidingswijze

Zet de bouillon op en warm deze door doe er de sjosaus,bruine suiker,azijn ,vissaus plus alle kruiden bij. Roerbak de fijngesneden ui bak de in stukjesgesneden kipfilet erbij.De tomatenpuree even mee bakken plus een flinke scheut chilisaus en laat dat even garen.Blus af met bouillon en maak aan met een beetje maizena.Doe dan de noten en de tauge erbij en warm dit kort door zodat het lekker knapperig blijft.

Lekker met basmati rijst en kroepoek.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.