Spaghetti met Rode Wijnsaus

Geschreven op: 2 januari, 2008 door

Ingrediƫnten

  • 500gr Spaghetti
  • 500 gr rundergehakt
  • 150 gr magere spekblokjes
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 winterpeen in blokje
  • 1 prei in ringen
  • 250 gr champignons in plakjes
  • 1 blikje tomaatpuree
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 3 eetl tomatenketchup
  • 1 eetl Italiaanse kruiden
  • 1 thl basilcum
  • 1 blokje rundvleesbouillon
  • Worchestersause
  • Maggi
  • 2 cupjes koffiemelk
  • 250 ml rode wijn
  • Olijfolie
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit de olijfolie en bak hierin de gesnipperde uien glazig, pers de knoflook er boven uit en bak deze even mee. Doe dan de spekblokjes erbij en laat ook even meebakken, voeg de wortel en de paprika toe en doe de gehakt erbij laat deze even rullen tot het gaar is.Verkruimel het bouillonblokje hierboven. Doe de tomatenpuree en en de ketchup hierbij en bak ook dit even mee. Dan de prei en de gesneden champignons plus de kruiden erbij en roer dit alles goed door. Tomaten blokjes en de wijn toevoegen en het geheel goed doorwarmen. Naar smaak een paar drupppels worchestersause en wat maggi en een klein beetje koffiemelk. Bind saus met wat maizena en dien op met de spaghetti. Strooi er de parmezaan over en eet smakelijk.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.