Risotto met Kastanje Champignons en Gerookte Kip
Trek in een Italiaanse maaltijd, maar geen zin in pasta? Probeer deze makkelijk te makenĀ risotto met kastanje champignons en gerookte kip.
Recept: Risotto met kastanje champignons en gerookte kip
Ingrediƫnten
- 1 grote ui fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetl boter
- 1 eetl olijfolie
- 1 gerookt kipfiletje
- 400 gr risottorijst
- 250 gr kastanje champignons
- 250 gr champignons
- bleekselderij (optioneel)
- 1200 ml bouillon
- 1 dl witte wijn
- 50 gr parmezaanse kaas
- 1 eetl vers gehakte peterselie
- Peper uit de molen
Bereidingswijze
Smelt de boter en de olie in een grote koekenpan met dikke bodem en fruitĀ de ui en knoflook voor 3 minuten.
Roer boven een middelhoog vuur de rijst, champignons en bleekselderij (optioneel) erdoor tot ze glimmen van het vet (ongeveer 4 minuten). Voeg de wijn toe totdat deze is verdampt. Schenk er een flinke scheut bouillon bij en roer tot alle bouillon is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is, na ca. 18 minuten. Voeg net voor tijd de, in stukken gesneden, gerookte kip toe en roer samen met de fijngesneden peterselie en peper goed door.
De rijst moet stevig zijn ( al dente) maar wel zacht. Het lekkerste is het om te serverenĀ met parmezaanse kaas.