Oosterse Kip

Geschreven op: 4 mei, 2008 door

Ingrediƫnten

  • 4 kippenpoten
  • 4 eetl arachideolie
  • 1 flinke ui (gesnipperd)
  • 4 teentjes knoflook ((fijngehakt)
  • 2 cm verse gember (fijngehakt)
  • 2 eetl bruine basterdsuiker
  • 50 ml sherry
  • 100 ml sojasaus
  • 3 stukjes steranijs
  • 1 eetl gedroogde chili vlokken
  • 1 thl koriander

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 gr. Verhit de olie en bak de kip rondom bruin. Neem de kip uit de pan en fruit in het overgebleven vet de uien, knoflook , gember en suiker. Blus af met sherry, sojasaus en 4 dl water en breng dit aan de kook. Voeg de steranijs, chilivlokken en de koriander toe. Doe de kip in een ovenschaal en giet de saus eroverheen. Stoof de kip in 1 uur gaar.Neem dan de kip uit de schaal en giet de saus door een zeef. Kook de jus in tot saus dikte en giet deze over de kip. Serveer met noedels of rijst.

Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.