Oosterse Kip
Ingrediƫnten
- 4 kippenpoten
- 4 eetl arachideolie
- 1 flinke ui (gesnipperd)
- 4 teentjes knoflook ((fijngehakt)
- 2 cm verse gember (fijngehakt)
- 2 eetl bruine basterdsuiker
- 50 ml sherry
- 100 ml sojasaus
- 3 stukjes steranijs
- 1 eetl gedroogde chili vlokken
- 1 thl koriander
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 gr. Verhit de olie en bak de kip rondom bruin. Neem de kip uit de pan en fruit in het overgebleven vet de uien, knoflook , gember en suiker. Blus af met sherry, sojasaus en 4 dl water en breng dit aan de kook. Voeg de steranijs, chilivlokken en de koriander toe. Doe de kip in een ovenschaal en giet de saus eroverheen. Stoof de kip in 1 uur gaar.Neem dan de kip uit de schaal en giet de saus door een zeef. Kook de jus in tot saus dikte en giet deze over de kip. Serveer met noedels of rijst.