Kip Tikka Masala
Het verhaal gaat dat dit gerecht is ontstaan in Londense restaurants, als een manier om restjes gare kip tandoori te verwerken. Inmiddels zijn de zaken omgedraaid: dit gerecht is nu het doel en de kip tandoori word hier speciaal voor bereid. Ik maak het mijzelf gemakkelijk om als ik kip tandoori maak hier meer van te maken en hier de helft van in te vriezen, zodat als ik tikka masala maak de kippen poten al klaar heb. Het recept voor de kunt u ook op deze site vinden.
Ingrediënten
- 2 eetl arachide olie of een ander soort plantaardige olie
- 1 grote teen knoflook fijngesneden
- 1 rode chilipeper zonder zaad fijngesneden
- 2 thl komijn
- 2 thl paprikapoeder
- ½ thl zout
- Zwarte peper
- 400 gr tomatenblokjes
- 250 ml slagroom
- 4 grote stukken gare kip tandoori
- Vers koriander blad om te garneren
Bereidingswijze
Neem een braadpan met een goed sluitend deksel en verhit de olie. Roerbak de knoflook en chilipeper 1 minuut. Voeg de komijn, paprikapoeder, zout en wat peper toe en schep alles goed om.
Voeg de tomaten en sap plus de slagroom toe. Laat de saus 10 minuten pruttelen op laag vuur tot hij indikt, roer af en toe even om.
Ontvel en ontbeen de kip en snijd ze in niet te grote stukken. Voeg peper en zout aan de saus toe. Schep de gare kip door de saus en warm deze in de afgedekte pan ongeveer 5 minuten door. Strooi de koriander over het gerecht en serveer het met rijst.