Kip Tandoori
Ingrediƫnten
- 1 envelopje saffraandraadjes
- 1 schijfje verse gemberwortel van circa 2cm dik
- 3 teentjes knoflook
- 2 thl garam massala
- 1 thl chilipoeder
- 1 thl kurkuma
- 1 thl paprikapoeder
- 2 thl zout
- 1 bekertje Bulgaarse yoghurt
- 1 kip a 1kg
- 3 eetl olie
- sap van 1 citroen
Bereidingswijze
Week de saffraandraadjes circa 10 minuten in 2 eetl heet water.Schil de gember en hak deze fijn.Pel de knoflook en hak deze grof. Meng de saffraan met het weekvocht, het citroensap, de gember, de knoflook de specerijen en het zout in de keukenmachine tot een gladde pasta en meng de yoghurt erdoor. Gooi kokend water over de kip en dep deze droog. Kerf de kip hier en daar in met een scherp mes. Wrijf de kip rondom in met het yoghurtmengsel. Leg de kip in een schaal of in een plastic zak en laat hem minstens 2 uur, maar liever een hele nacht marineren. Verwarm de oven voor op 200 gr en leg de kip in een braadslede en bestrijk hem met olie. Braad de kip in circa 1 uur gaar. Keer de kip regelmatig om en bestrijk hem nog een keer met olie. Lekker met naanbrood en pittige champignons met yoghurt.