Hete Kip
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- kwart stukje trassi
- 1 el sambal
- scheut ketjap
- 8 el suiker
- 2 kilo tomaten of tomaten uit blik
- kipfilet
- maizena
Bereidingswijze
Kook de tomaten kort en doe ze door de zeef.
Snij de ui heel fijn en bak hem glazig, knoflook erbij uitpersen en als de knoflook zacht is de trassi erbij laten smelten. Dan 8 scheppen suiker erbij, sambal en een flinke scheut ketjap goed doorroeren. Doe er de gezeefde tomaten bij. De kip in stukjes snijden en licht aanbakken in de olie. Doe deze bij de saus en maak het aan met maizena.
Lekker met gekookte rijst erbij.
Dit is een recept voor een grote pan of voor hele grote eters.
Samenvatting:
Recept naam:
Hete kip
Auteur
Jolanda
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Waardering:
3 Review(s) Based on
4 reacties
hoi jolanda
dat is lang geleden dat ik hete kip gegeten
ga het gauw maken
dan maak ik peter blij
groetjes petra
Ha die Petra,
Ik zou zeggen doe je best maar gooi er vooral geen kilo,s!!! kip in.
Want less is more!
Groetjes Jolanda.
het recept was heerlijk zal het vaak maken dank je grt nancy
Ik vind het een heerlijk recept….
Heb deze samen met Nancy holzken gemaakt en we hebben er van gesmult 🙂 zullen we vaker maken.
Gr Vanessa