Curry met kip en champignons
Ingrediƫnten
- 1 uitje
- 2 bolletjes knoflook
- 1 stukje verse gember
- 1 klein blikje tomaat puree
- 1 blikje tomaatblokjes
- 250 gr champignons
- 350 gr kipfilet
- 1 eetl citroensap
- 1 eetl honing
- 150 ml kipbouillon
- 200 ml yoghurt
- 1 theel garam masala
- 1 theel kurkuma
- 1 theel paprika poeder
- Snufje zout
- 100 gr doperwten
Bereidingswijze
Snij de kipfilet in niet te kleine stukken ,doe kurkuma ,paprikapoeder,zout bij de yoghurt en laat de kip hier ongeveer een half uurtje in marineren
Snij het uitje fijn en bak hem glazig,voeg de gember (geraspt) en de knoflook toe. Laat ongeveer 5 min opstaan. Doe het blikje tomaat puree erbij bak even lekker aan en doe de champignons erbij snufje zout erbij en laat een minuut of vijf staan. Doe de kipbouillon erbij,en de tomaatblokjes en voeg de kip met marinade eraan toe. Doe er de garammasala bij en de honing en citroensap. Laat het geheel ongeveer een 20 a 25 minuten zachtjes opstaan. Kook de doperwtjes ongeveer 5 min in water en zout en doe ze bij de curry. Nu is het vrij dun dus maak ik het aan met een beetje maizena. Lekker met basmati rijst.
3 reacties
myn zus is hier met haar man en dochter zy eten veel curries in Engeland. Deze Curry was lekker zoetig en niet te heet. Dit vond haar dochter heel lekker en myn zus neemt het recept mee om het voor haar vrienden in Engeland te koken. Myn Kinderen vonden het iets minder lekker maar genoten er toch ook wel van. Ik zal het zeker nog een keer maken. De Tiramasu staat klaar en die proberen we morgen. Groetjes en tot morgen en fyne feestdagen.
1 theel …. ? wat is dat, want dat mist.
Hey Maarten,
Het was 1 theelepel Garam Masala. Bedankt voor de reactie, hij is nu aangepast.
Groetjes,
Rik