Kip in rode wijn saus

Geschreven op: 29 november, 2007 door
kip in rode wijn saus

Heerlijk recept voor kip in een saus van rode wijn. Dit klassieke Franse gerecht is makkelijk te maken en helemaal ideaal om je restjes rode wijn mee op te maken!

Recept: Kip in rode wijnsaus (Coq au vin)

Ingrediƫnten

  • Kipfilet of poten
  • 1 grote ui
  • 1 winterpeen
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gr spekreepjes om uit te bakken
  • Klein blikje tomatenpuree
  • 250 gr champignons
  • 2 laurierblaadjes met 2 kruidnagels
  • 2 eetl rode wijn azijn
  • Maizena
  • Kruiden zoals tijm, rozemarijn, peterselie.
  • Peper en zout
  • 500 ml rode wijn

Bereidingswijze

Kruid de kip met peper en zout en braad aan in de boter zodat hij lekker bruin is, haal het even uit de pan en bak in het braadvet de grof gesneden ui met de fijn gesneden knoflook. Doe daarna de spekjes erbij en bak ze even uit. Voeg vervolgens de wortel (geraspt) toe en bak ook die even mee. Blikje tomatenpuree erbij en afblussen met de rode wijn. Steek de kruidnagel in de laurierblaadjes en voeg toe. Kruiden erbij en kip terug doen in de pan.

Laat het 20 minuten sudderen en doe dan pas de champignons erbij. Laat als je dit met kipfilet maakt dit nog even 10 min staan en met poten dus wat langer. Bind het met maizena maar wat ook erg lekker is gooi er een zakje rode wijn saus bij (hoeft niet). Lekker met gekookte rijst.

Samenvatting:
recipe image
Recept naam:
Kip in rode wijn saus
Auteur
Gepubliceerd op:
Voorbereidingstijd:
Kooktijd:
Totaal:
Waardering:
41star1star1star1stargray Based on 14 Review(s)
Deel dit recept:

Recept van

Heeft in de loop der jaren door het koken voor haar zoons een mooie collectie aan lekkere recepten opgebouwd. Sommige van Jolanda's recepten worden al jarenlang door de hele familie gekookt!

1 reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.