Kip in rode wijn saus
Heerlijk recept voor kip in een saus van rode wijn. Dit klassieke Franse gerecht is makkelijk te maken en helemaal ideaal om je restjes rode wijn mee op te maken!
Recept: Kip in rode wijnsaus (Coq au vin)
Ingrediƫnten
- Kipfilet of poten
- 1 grote ui
- 1 winterpeen
- 2 teentjes knoflook
- 150 gr spekreepjes om uit te bakken
- Klein blikje tomatenpuree
- 250 gr champignons
- 2 laurierblaadjes met 2 kruidnagels
- 2 eetl rode wijn azijn
- Maizena
- Kruiden zoals tijm, rozemarijn, peterselie.
- Peper en zout
- 500 ml rode wijn
Bereidingswijze
Kruid de kip met peper en zout en braad aan in de boter zodat hij lekker bruin is, haal het even uit de pan en bak in het braadvet de grof gesneden ui met de fijn gesneden knoflook. Doe daarna de spekjes erbij en bak ze even uit. Voeg vervolgens de wortel (geraspt) toe en bak ook die even mee. Blikje tomatenpuree erbij en afblussen met de rode wijn. Steek de kruidnagel in de laurierblaadjes en voeg toe. Kruiden erbij en kip terug doen in de pan.
Laat het 20 minuten sudderen en doe dan pas de champignons erbij. Laat als je dit met kipfilet maakt dit nog even 10 min staan en met poten dus wat langer. Bind het met maizena maar wat ook erg lekker is gooi er een zakje rode wijn saus bij (hoeft niet). Lekker met gekookte rijst.
1 reactie
Lijkt me lekker